Τι είναι το PSI;

Σίγουρα το αυτί σας έχει πάρει τον όρο “PSI” που “παίζει” πολύ τελευταίως, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και φυσικά το Internet. Τι είναι, όμως, το “PSI” για το οποίο συζητούν όλοι;

Ακολουθούν εξηγήσεις, για να μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε στις συζητήσεις των φίλων σας “πουλώντας μούρη” για την εκτενή γευσιγνωσία σας.

PSI όπως Ψύχ

Τα γραμματάκια PSI είναι τα πρώτα τρία γράμματα της λέξης “Psionic”, “Ψιονικός” (καμία σχέση με τον κ. Ηλία Ψινάκη), όπως θα λέγαμε στα Ελληνικά, και αναφέρονται σε όποιον διαθέτει παραψυχολογικές δυνάμεις που ξεχωρίζουν από το μέσο άνθρωπο. Λαμπρό παράδειγμα, ο Γιούρι Γκέλερ, που με τη δύναμη του νου λυγίζει κουτάλια.

Τι σχέση έχει με το Ελλάντα και την οικονομική κρίση;

Είναι απλό: έτσι που τα καταφέραμε, μόνο με τέτοιες δυνάμεις θα μπορούσαμε να τη βγάλουμε καθαρή. Για παράδειγμα, “πείθωντας” με τις εκπληκτικές τηλεπαθητικές δυνάμεις μας τους ηγέτες της Ευρωζώνης πως “λεφτά υπάρχουν”. Δυστυχώς, ο πρώην Πρωθυπουργός μας ειδικεύεται μόνο στην τηλεκίνηση (π.χ. χρημάτων από το ένα ταμείο στο άλλο, από το άλλο στο πουθενά κ.λπ.), μα δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά όσον αφορά στην επιρροή άλλων εγκεφάλων. Έτσι, “δεν του βγήκε” η προσπάθεια να προκαλέσει βαρβάτο κοκομπλόκο στους εγκεφάλους των ηγετών της Ευρωζώνης με τα ψυχολογικά τεχνάσματα του (π.χ. συμφωνώντας μαζί τους και μετά ανακοινώνοντας δημοψήφισμα, που όντας “ανάποδη χρονική σειρά συμβάντων” επιχείρησε να μπλέξει την αίσθηση του χωροχρονικού συνεχούς τους, για να θεωρήσουν πως “όλα είναι οκ”).

Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα για το PSI – και να λυγίζω κουτάλια;

Το να αποκτήσεις ψιονικές δυνάμεις είναι δύσκολο αν δεν έχεις γεννηθεί με τέτοιες δυνατότητες. Συχνά, τέτοιες δυνάμεις μεταφέρονται κληρονομικά από πατέρα σε γιο, από μάνα σε κόρη, από θείο σε ανίψι, οπότε αν δεν έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα να κουνήσεις αντικείμενα απλά κοιτάζοντας τα, ή να ανατινάξεις τα κεφάλια των γύρω σου υπεφορτώνοντας τα με κακές, κακές σκέψεις, μάλλον δεν έχεις τέτοιες δυνάμεις. Μπορείς να παλέψεις για την ανάπτυξη τους, μα ζήτημα να καταφέρεις ως τα 90 σου να προβλέπεις το ότι “θα πρέπει να τρέξεις προς την τουαλέτα” ένα λεπτό πριν συμβεί το κακό – δηλαδή, ζήτημα να αποκτήσεις “περιορισμένη δυνατότητα πρόγνωσης του ατομικού μέλλοντος σου”, και αυτό αποκλειστικά όσον αφορά στο ότι σύντομα θα χρειαστείς χαρτί υγείας ή στο ότι το αυτοκίνητο που έρχεται με 40 προς εσένα, αν δεν κάνεις ένα βήμα δεξιά, τελικά ναι, θα σε χτυπήσει.

Μπορείς, όμως, να παίξεις το παιχνίδι Psi-Ops, που αφορά σχεδόν αποκλειστικά το θέμα του PSI, ή και να δεις τη σειρά ταινιών Scanners. Η πρώτη από αυτές ήταν του Cronnenberg και ήταν καλή (αν και κομματάκι αστεία, πια, στην εποχή μας).