Οι καλύτερες φοβίες

Υψοφοβία; Αγοραφοβία; Πφφ, αηδίες… Κοινότυπες βλακείες που έχουν, πια, κουραστεί, και δεν αρκούν για να σε κάνουν να ξεχωρίζεις. Αν πρέπει να έχεις μια φοβία, ας είναι μια φοβία που αξίζει.

Αρχίζουμε με το… “άλφα” – και μάλλον θα ακολουθήσει συνέχεια.

Ablutophobia


Ο φόβος του να πρέπει να κάνεις μπάνιο. Πίφ. Αηδία.

Acousticophobia


Φόβος των ήχων. Γενικώς και αορίστως.

Agateophobia


Ο φόβος της παράνοιας. Όχι η παράνοια, αλλά ο φόβος του να έχεις παράνοια όταν δεν έχεις παράνοια. Που, φυσικά, είναι παρανοϊκό. GoTo 10.

Alektorophobia


Το να φοβάσαι τις κότες. Κοτούλα. Κο-κο-κο…

Alliumphobia


Ένας απύθμενος φόβος για το σκόρδο. Δικαιολογημένος στην απεικονιζόμενη περίπτωση, και μόνο.

Allodoxaphobia


Ο φόβος των διαφορετικών απόψεων. Πάντα μάστιζε την κοινωνία μας, με την πλειοψηφία των προβάτων να απαιτεί να γίνουν πρόβατα και οι υπόλοιποι, αλλά τελευταία έχει περάσει από τη θεωρία στην πράξη.

Ambulophobia


Θυμάσαι πόσο δύσκολο ήταν να μάθεις να περπατάς; Θυμάσαι που έπεφτες συνέχεια; Κάποιοι μάλλον το θυμούνται εντονότερα, αφού φοβούνται το περπάτημα. Που να πηγαίνεις τώρα, να σκοντάφτεις, να πέφτεις στην πριονοκορδέλα… Κάτσε καλύτερα στ’ αυγά σου…

Amnesiphobia


Το να φοβάσαι πως θα πάθεις αμνησία. Το να φοβάσαι πως θα πάθεις αμνησία. Το να φοβάσαι πως θα πάθεις αμνησία. Το να φοβάσαι πως θα πάθεις αμνησία. Το να φοβάσαι πως θα πάθεις αμνησία. Το να φοβάσαι πως θα πάθεις αμνησία. Το να φοβάσαι πως θα πάθεις αμνησία. Το να φοβάσαι πως θα πάθεις αμνησία…

Anablephobia


Ο φόβος του να κοιτάς προς τα πάνω. Δικαιολογημένος ως ένα σημείο. Αν Είναι… Εκεί… Και σε Κοιτάζει;

Angrophobia


Το να φοβάσαι να θυμ… Να θυμώσ… Θυμώσει…. Θομ…. Θυμωμμ…. ΑΡΓΚΡΓΚΚΚΡΡΡΡρρ….

Anthophobia


Όχι, τα λουλουδάκια ΔΕΝ είναι όμορφα και χαριτωμένα, αλλά εστία τρόμου και απόλυτου πανικού. ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ! RUN FOR YOUR LIVES!

Apeirophobia


Φοβία που μάλλον χτυπά περισσότερο τα τζάνκια και τον Arthur Dent, αφού πρόκειται για τον τρόμο απέναντι στο άπειρο. Τι είναι ο άνθρωπος… Μια κουκκίδα ειναι… Στο ατελείωτο σύμπαν… Ένα… Μυρμήγκι… Μπου-χουυυ… ΓΙΑΤΙΙιΙιι… (Bonus Κατάρα πως δεν θα μπορέσει να χαρεί το πολυαναμενόμενο Bioshock Infinite, και μόνο λόγω του τίτλου του.)

Arachibutyrophobia


Τρως ψωμί με φυστικοβούτυρο; Να μη σου τύχει! Σκέψου να κολλήσει στον ουρανίσκο σου! Άντε να φύγει! Δεν ξεκολλά με τίποτα! ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΑ ΛΕΜΕ! ΑΑΑΑΑ! (…ναι, είναι η φοβία του ότι θα σου κολλήσει φυστικοβούτυρο στον ουρανίσκο)

Asymmetriphobia


Ο απόλυτος τρόμος απέναντι σε ασύμμετρα αντικείμενα. Αφού είναι έτσι από τη μια, γιατί δεν είναι και από την άλλη; Ε; Γιατί; Να μου το θυμηθείς, δεν είναι σοβαρά πράματα αυτά. Δεν είναι Του Θεού. Κάποια συνωμοσία παίζει εδώ.

Atomosophobia


Το ότι είναι στατιστικά απίθανο να γίνει μια ατομική έκρηξη δίπλα σου δεν σημαίνει και πως δεν θα πρέπει να τις φοβάσαι, έτσι; Άντε μπράβο.

Aulophobia


Το να μην μπορείς με την καμία το φλάουτο. Κρίμα. Χάνεις.

Autodysomophobia


Ο φόβος όσων έχουν κακοσμία. Όχι, κατ’ ανάγκη, των βρωμύλων. Απλά, όσων έχουν τη δική τους ιδιαίτερη οσμή – που, πιθανότατα, παραπέμπει σε εκκενώσεις βόθρων ή το επίσημο συλλεκτικό άρωμα της Pizza Hut.

You should also read: