“Αετήσιο” sequel για τον Σφακιανάκη

Αναγνωρίζοντας πως η καριέρα του δεν βρίσκεται και στα καλύτερά της, ο Νότης Σφακιανάκης ετοιμάζει σίκουελ για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

eagle

Το “Ο αετός πεθαίνει στον αέρα” ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην μέχρι τώρα καριέρα του Νότη Σφακιανάκη, αλλά και στην ελληνική δισκογραφία γενικότερα.

Ο καλλιτέχνης ταυτίστηκε με το συγκεκριμένο άσμα, το οποίο οι φανατικοί οπαδοί του συνεχίζουν να του ζητούν να τραγουδά σε κάθε ευκαιρία. Ο ίδιος δηλώνει κουρασμένος και απογοητευμένος με αυτή την κατάσταση.

Quote:

Τόσα κομμάτια έχω βγάλει στο ενδιάμεσο, και αυτοί εκεί, κολλημένοι, στον “αετό”. Βρε δε με παρατάτε λέω εγώ.

…είπε σε πρόσφατη συνομιλία του με δημοσιογράφο του PiPESmag.

Notis_Sfakianakis_003

Quote:

Ποτέ δεν ήθελα να είμαι “εμπορικός”, ούτε το θέλω τώρα. Δεν άλλαξε κάτι. Ο ίδιος είμαι. Ο αυθεντικός. Ο Νότης. Οι καιροί είναι χαλεποί, όμως, και κάπως πρέπει και να φάμε. Το είπε και ο Νεύτωνας.

Εξήγησε, λοιπόν, πώς δυστυχώς, αν θέλει ο επόμενος δίσκος του να σημειώσει αρκετές πωλήσεις ώστε να μπορεί να ζήσει και αυτός ως άνθρωπος, αναγκαστικά θα πρέπει να ακούσει τις προσταγές του κοινού, αφού εξάλλου…

Quote:

…αυτοί με ταΐζουν. Αυτοί με στηρίζουν. Αυτοί με έφεραν εδώ που είμαι. Θα έπρεπε να είμαι υδατοδιαλυτός για να μην τους το αναγνωρίζω αυτό.

…συνέχισε, αρνούμενος να διευκρινίσει “τι ακριβώς εννοούσε με αυτό το τελευταίο”.

Notis_Sfakianakis_002

Quote:

Μουσική και Hollywood πάντα πήγαιναν χεράκι-χεράκι…

…είπε, κάτι που προφανώς δεν ισχύει, δεν έχει το παραμικρό νόημα, αλλά το ξεχνάμε για να συνεχίσουμε με…

Quote:

…έτσι, αναπόφευκτα, και οι επαγγελματίες στο χώρο της μουσικής αναγκάζονται πια να ενστερνιστούν τη λογική των sequels. Είδες να βγάζουν νέες περιπέτειες με νέους αρχαιολόγους; Indiana Jones 2, 3 και 4 έβγαλαν. Σάμπως έβγαλαν νέες ταινίες με ρομπότ που ταξιδεύουν στον χρόνο; Terminator 2, 3, 4 και τώρα 5 έβγαλαν.

Εγώ; Εγώ γιατί να μην βγάλω έναν νέο “αητό”;

Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα πραγματεύεται, ποιό θα είναι, τέλως πάντων, το θέμα του νέου κομματιού, αφού στο προηγούμενο, όπως συμβαίνει και σε αρκετές αγαπημένες χολιγουντιανές παραγωγές, “ο πρωταγωνιστής πέθανε”, ο κ. Σφακιανάκης φέρεται να είπε..:

Quote:

Σάμπως και ξέρω; Είπα πως θέλω να το βγάλω, δεν είπα πως ξέρω και με τι θα έχει να κάνει. Εδώ, με έχουν κολλήσει στον τοίχο. Με έχουν καταστήσει ανυπόστατο.

Ίσως να έχει να κάνει με την ανάσταση του αετού, σαν τον κοκοφοίνικά. Ίσως να τον ξαναζωντανεύουν τρελοί επιστήμονες, να τον κάνουν ρομπότ ή… Δεν ξέρω.

Μπορεί σε στυλ Ιουράσιου Πάρκου να φτιάχνουν έναν μεγαλύτερο και καλύτερο που, τελικά, δεν πεθαίνει στον αέρα – ή, έστω, είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Σου είπα, δεν ξέρω.