Βαρουφάκης: δεν με ενδιαφέρει η δόση των 7 δισ. ευρώ

Ο υπουργός οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ξεκαθάρισε πως δεν ενδιαφέρεται στο παραμικρό για την εκκρεμούσα δόση 7 δισ. ευρώ που θα χρησιμοποιούνταν για την καταβολή των υποχρεώσεων της χώρας ως τον Αύγουστο.

γιάννης_βαρουφάκης_003

Μιλώντας με άλλους δημοσιογράφους, ο νέος υπουργός οικονομικών της χώρας μας, Γιάννης Βαρουφάκης, εξήγησε πως η χώρα μας, η μάλλον, ακόμα καλύτερα, ο ίδιος, δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την δόση 7 δισ. ευρώ οικονομικής βοήθειας που αναμενόταν να λάβει η χώρα μας, που θα χρησιμοποιούνταν για την καταβολή υποχρεώσεων της στους δανειστές της.

Όπως τους είπε..:

Quote:

θέλουμε να καθίσουμε και να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα.

…ξεκαθαρίζοντας πως η λήψη των 7 δις θα ήταν απλά μία μικρή ανάσα, που όμως μακροπρόθεσμα θα διαιώνιζε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας.

Αυτά “τους είπε”. Ο απεσταλμένος του PiPESmag, όμως, κατάφερε να εκμαιεύσει περισσότερες πληροφορίες όταν βρέθηκαν από κοινού στην ίδια τουαλέτα. Όπως μας μετέφερε, ο κ. Βαρουφάκης του είπε, υπό τον ήχο του στεγνωτήρα χεριών:

Quote:

Στην πραγματικότητα, δεν ξέρω. Δεν με ενδιαφέρει και τόσο στην παρούσα στιγμή. Όπως ξέρεις, πριν αναλάβω καθήκοντα ως υπουργός οικονομικών, είχα παραπλήσιο ρόλο στην εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών για υπολογιστές – και όχι μόνο – Valve. Μου έστειλαν, λοιπόν, κωδικό πρόσβασης για μία καινούρια παιχνιδάρα, άστα να πάνε! Μιλάμε, έχω φάει τρελό κόλλημα! Ευτυχώς, έχω κάτι φράγκα στην άκρη, και μπορώ να κάνω μία καλή αναβάθμιση το PC για να μου το παίζει και σε Full HD, γιατί τώρα τρώει κάτι κολλήματα.

Και που να δεις όταν κυκλοφόρησε και το Oculus Rift, εκεί έχουμε να φάμε κάψιμο. Και τι μου λες τώρα για δάνεια, Ευρώπη και αηδίες…

…έκλεισε το σχόλιο του, αρνούμενος να απαντήσει σε περαιτέρω ερώτηση σχετικά με το “ποιο είναι το τόσο γαμάτο παιχνίδι για να το παίξουμε κι εμείς”.