Ερωτικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστές Τσίπρα και Ιερώνυμο

Μια νέα εποχή ανατέλλει στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας

tsipras-ieronymos

Τις καλές σχέσεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας επιβεβαίωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στην περίπου μισής ώρας συνάντηση που είχαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Τουλάχιστον αυτή είναι η επίσημη γραμμή της Κουμουνδούρου, η οποία προσπάθησε να αποκρύψει το ειδύλλιο που εκτυλίσσεται μεταξύ των δύο ανδρών.

Όπως αποκαλύπτει ο πολιτικός συντάκτης του PiPES, Αμάρανθος Κρινάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και στη συνέχεια, την ορκωμοσία με πολιτικό όρκο.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του ρεπόρτερ μας, κος Τσίπρας και Παναγιώτατος, «συζήτησαν», κεκλεισμένων των θυρών, πάνω από 45 λεπτά, στο γραφείο του τελευταίου. Οι παρευρισκόμενοι διάκονοι και μία καθαρίστρια, παραδέχθηκαν ότι καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης, ακούγονταν περίεργοι θόρυβοι, κραυγές και βογγητά από το γραφείο. «Μάλλον κάτι θα έπαιζε η τηλεόραση», σχολίασε ένας από τους γραμματείς της Ιεράς Διακονίας.

Η προφανής ερωτική συνεύρεση που έλαβε χώρα στον Ιερό χώρο του γραφείου του Παναγιωτάτου, κάτω από τα βλέμματα της Βρεφοκρατούσας, αλλά και του, νεοαναδειχθέντα Αγίου Παϊσίου, είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, με την αμφίσημη δήλωσή του, πριν τη συνάντηση: «Έρχομαι να πάρω την «ευχή» σας, οι σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας θα είναι πιο αναβαθμισμένες και πιο ουσιαστικές απ’ ό,τι ήταν πριν» δήλωσε ο κ. Τσίπρας κατά την υποδοχή του από τον κ. Ιερώνυμο. «Έχουμε ανάγκη από τη δύναμη αυτή και ιδίως στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, όπου ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Μέλημά μας είναι να συνεργαστούμε στενά, μέσα από το καλό κλίμα που υπάρχει» πρόσθεσε. Όπως αποδεικνύεται, οι σχέσεις συσφίχθηκαν πολύ πιο κυριολεκτικά απ’ ότι θα περίμενε κανείς!

Αλλά και από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Πρώτο μέλημά μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν και σιγά- σιγά θα δούμε όλα τα άλλα ζητήματα», είπε, και ακούμπησε τρυφερά το χέρι του πάνω στο μηρό του κου Τσίπρα, κλείνοντάς του το μάτι.

Ο κ. Τσίπρας συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη και τον διευθυντή του γραφείου του, Νίκο Παπά, οι οποίοι, όπως τελικά αποδείχθηκε, τους “κρατούσαν το φανάρι”. Μετά τη συνάντηση, δεν έγιναν δηλώσεις, καθώς αμφότεροι οι άνδρες ήταν αναψοκοκκινισμένοι και λαχανιασμένοι. Ακολούθως έσβησαν τη δίψα τους με αεριούχο λεμονάδα Λουξ, το νέο επίσημο αναψυκτικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, πάντως, στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας ζήτησε και πάλι την “ευχή” του αρχιεπισκόπου επισημαίνοντας ότι «θα μας χρειαστεί». Για αυτό το σκοπό, οι δύο άνδρες ξαναμπήκαν στο γραφείο για άλλα 15 λεπτά έντονης «συζήτησης». Μετά από αυτό, ο κος Τσίπρας έκρινε ότι ο Πανιερώτατος ήταν πολύ κουρασμένος, ώστε να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την κεθιερωμένη τελετή ορκωμοσίας και έτσι αποφάσισε να δώσει πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Quote:

Κάτσε εσύ και άραξε αγάπη μου. Θα πεταχτώ να ορκιστώ και το βράδυ θα είμαστε πάλι μαζί

φαίνεται ότι είπε στον Ιερώνυμο, φιλώντας τον στοργικά στο μάγουλο, λίγο πριν αναχωρήσει.

Το PiPES, παρότι ζήτησε τόσο από την Αρχιεπισκοπή, όσο και από το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, να σχολιάσουν το γεγονός, εισέπραξε την αμήχανη σιωπή και των δύο.