Και νέα, μυστικά Υπουργεία από την κυβέρνηση Τσίπρα

Μετά την αναδιάρθρωση των παλαιών υπουργείων στα νέα “υπερ-υπουργεία” που έγινε γνωστή χθες, σας αποκαλύπτουμε τα νέα-νέα υπουργεία που ΔΕΝ έγιναν γνωστά χθες. Ή σήμερα.

Ίσως έμειναν μυστικά διότι ο πρωθυπουργός μας φοβάται πιθανές κατηγορίες από το εξωτερικό, από τους εταίρους στην Ευρώπη, σχετικά με το ότι ξεκινά και πάλι να ξοδεύει απερίσκεπτα επενδύοντας στην επέκταση του δημόσιου τομέα.

Μάλλον, όμως, έμειναν μυστικά διότι έπρεπε να είναι μυστικά, αποτελώντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την χώρα μας, μια μοναδική προσέγγιση όσον αφορά στη συνολική διαχείριση μιας χώρας και του λαού της, οδεύοντας αγέρωχα προς ένα περήφανο αύριο.

Για να μην τα πολυλογούμε, όμως, η λίστα των νέων υπουργείων έχει ως εξής:

Υπουργείο Πρόγνωσης, Χαρτομαντείας και Αβέβαιου Αύριο

future_001
Με συντελεστές τους καλύτερους μελλοντολόγους της χώρας μας και στην κεφαλή τον Κώστα Λεφάκη, είναι ο “μπροστάρης” από την παρέα, “το δυνατό χαρτί”, χάρη στο οποίο προβλέπεται (και προβλέπει) πως έρχονται καλύτερες ημέρες. Γενικότερος στόχος του, να βοηθά στις αποφάσεις της την κυβέρνηση και να ενδυναμώνει την λειτουργία των υπολοίπων υπουργείων.

Αυτό θα το επιτυγχάνει είτε με χρήσιμες συμβουλές – κατόπιν εκτίμησης των άστρων, του καφέ, της κρυστάλλινης σφαίρας ή οποιουδήποτε άλλου βασικού gadget χρησιμοποιούν τα εκάστοτε ειδικευμένα στελέχη του για την ολοκλήρωση της εργασίας τους – είτε παρέχοντας buffs α-λα World of Warcraft.

Υπουργείο Λευκών Συσκευών και Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων και Βιτρινών

Αναγνωρίζοντας πως (σχεδόν) κάθε νοικοκυριό στην χώρα μας είναι εξοπλισμένο με κουζίνα, πλυντήριο, ψυγείο, η κυβέρνηση μας αποφάσισε να στελεχώσει ένα υπουργείο με ειδικούς στο είδος, που θα φροντίσουν ώστε όλα τα νοικοκυριά στην χώρα μας να είναι εξοπλισμένα με τις τελευταίες και καλύτερες “λευκές συσκευές”, παράλληλα βοηθώντας και στην φορολόγηση αυτών.

Ταυτόχρονα, αναγνωρίζοντας πως οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην χώρα μας έχουν και μια κάποια βιτρίνα, αλλά και ενίοτε δική τους διακόσμηση που αισιοδοξεί στην ανάδειξη του μοναδικού χαρακτήρα του ιδιοκτήτη τους, αλλά πως λόγω της κακής αισθητικής των περισσότερων συμπολιτών μας, οι περισσότερες από αυτές χωλαίνουν, καθώς και πως και εδώ υπήρχαν πιθανότητες για πρόσθετη φορολόγηση, αναμένεται πως θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ίδια τη δομή της κοινωνίας μας που θα γίνει αισθητός λίαν συντόμως.

Το καλύτερο είναι πως η λειτουργία ειδικά αυτού δεν αναμένεται να επιβαρύνει στο ελάχιστο την τσέπη του μέσου έλληνα πολίτη, διότι τα έξοδα του θα καλύπτονται ως επί το πλείστον μέσω διαφημίσεων και χορηγιών από μεγάλες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών συσκευών στη χώρα μας. Π.χ. μπορεί στο επίσημο έντυπο που θα σου αποστείλει για επιτακτική αλλαγή της βιτρίνας του καταστήματος σου να υπάρχει και έγχρωμη και εντόνως φανταιζί διαφήμιση για το comeback της Ηλεκτραγοράς Home Electric – Πουθενά Φθηνότερα.

Υπουργείο Steven Spielberg και McG

Steven Spielberg
Ο κ. Τσίπρας δεν είναι μόνο ικανός, ωραίος και, τώρα πια και πρωθυπουργός, αλλά και, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό, και πώς να το ξεχάσουμε άλλωστε, και νέος. Έτσι, όπως και αρκετοί συνομήλικοί του, έχει μεγαλώσει και αυτός με τις ταινίες του Steven Spielberg, αλλά και πορωθεί με το remake των Άγγελων του Τσάρλυ από τον McG. Και ναι, στα κρυφά, του άρεσε και το Terminator 4.

Έτσι, σε αυτή την περίπτωση από καθαρά προσωπικό καπρίτσιο, που όμως αναμένεται πως θα βρει σύμφωνους τουλάχιστον όλους τους συνομήλικους του καθώς και τις νεότερες γενιές, ένα ολόκληρο υπουργείο αφιερώνεται σε αυτούς τους δύο σκηνοθέτες, αποκλειστικά “γιατί έτσι”.

Υπουργείο Αντιμετώπισης Κατακλυσμικών Φαινομένων και Υπερηρωισμού

Godzilla VS. The Smog Monster
Αναγνωρίζοντας πως δεν πρέπει να είναι τυχαίο το ότι η Αμερική μας έχει πρήξει στις ταινίες με κατακλυσμικές καταστροφές ή / και υπερήρωες, και κατόπιν έγγυρων και έγκαιρων σχετικών συμβουλών από το Υπουργείο Πρόγνωσης, Χαρτομαντείας και Αβέβαιου Αύριο, ο κ. Καμμένος έπεισε τον κ. Τσίπρα για την δόμηση αυτού του μικρού μεν, σημαντικού υπουργείου.

superman_002

Ο στόχος του, προφανέστατος, από το ίδιο το όνομα του: αυτό θα αναλάβει να μας σώσει στην περίπτωση που εξαπλωθεί (περισσότερο) το φαινόμενο των zombies, αυτό θα μας οργανώσει σε μπούνκερς όταν κάνει την πρώτη (;!) του εμφάνιση ο Γκοντζίρας, αυτό, επίσης, αναλαμβάνει να παράσχει ψυχολογική βοήθεια και υποστήριξη σε όσους συνανθρώπους μας κρατούν μυστικές της υπερδυνάμεις τους, νιώθοντας ντροπή για την διαφορετικότητα τους και απόγνωση για την αδυναμία ελέγχου τους.

note

Σημειώνουμε πως παρά το ότι σπεύσαμε εγκαίρως να επισημάνουμε στη νεοσυσταθείσα κυβέρνηση το θεάρεστο έργο που έχει παράσχει το δικό μας PiPουργείο ανά τα έτη, λήφθηκε η απόφαση να παραμείνει ένα offshore project που θα συνεχίσει να διατελεί χρέη ανεπίσημου sidekick.