Από server του Γιάννη Γαλάτη στην Μύκονο τρέχει το Pirate Bay

Όπως είναι πλέον γνωστό την 8η και9η Δεκεμβρίου του 2014) η σουηδική αστυνομία, έκανε μια επίθεση στο κτίριο που φυλάσσονταν οι servers της μεγαλύτερης Torrent σελίδας, του The Pirate Bay, προχωρώντας σε κατασχέσεις, κάτι που φυσικά είχε σαν συνέπεια την διακοπή του ΤΡΒ μα και ένα ισχυρό πλήγμα σε όλο αυτό που ονομάζουμε διαμοιρασμό μέσω torrents, καθώς, όπως είπαμε, το ΤΡΒ αποτελούσε έναν κεντρικό κορμό.
Όπως δήλωσε ένας Σουηδός αστυνομικός, ο Paul Pintér, που φέρεται ως ο επικεφαλής της καταστολής αυτής:

Quote:

Έγινε έφοδος σε ένα δωμάτιο διακομιστή στην ευρύτερη περιοχή της Στοκχόλμης. Αυτό έγινε βάσει των παραβιάσεων του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η προσπάθεια ξεκίνησε από τον Frederick Ingblad, ενός εκ των ειδικών εισαγγελέων της Σουηδίας. Επιβεβαιώνει ότι η επιδρομή έγινε στην περιοχή της Στοκχόλμης, την Τρίτη το πρωί, χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω πληροφορίες.

Quote:

Παρέστησαν αρκετοί αστυνομικοί και ηλεκτρονικοί εγκληματολόγοι στο σημείο που έλαβε χώρα η έφοδος, και διήρκεσε από το πρωί έως αργά το απόγεμα. Και υπήρχαν πολλοί servers και υπολογιστές οι οποίοι κατασχέθηκαν, αλλά εγώ δεν θα πω ακριβώς πόσοι.

λέει ο Fredrik Ingblad.

Παρ’ ολ’ αυτά,τo PirateBay, μετά την καταστολή που δέχτηκε, δρομολόγησε μια αλυσιδωτή σειρά γεγονότων. Σημαντικότερο ήταν η διάθεση της βάσης δεδομένων του, το Open Bay, με τ’ οποίο ο καθένας μπορεί να στήσει ένα Pirate Bay, είδαμε λογισμικά σαν το BitCannon που μπορεί να φέρει τα Torrents στον υπολογιστή μας και off-line, ενώ είδαμε να επανέρχεται η ίδια η ιστοσελίδα του PirateBay, με έναν μετρητή στην αρχή και με ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα, ένα παιχνίδι που έκανε με τους επισκέπτες της. Τελικά το TPB επανήλθε την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου (2015) και όπως λένε οι διάφορες δημοσιεύσεις και πληροφορίες σε μυστικούς virtual servers.

Αυτό φυσικά ανησύχησε την βιομηχανία του θεάματος και με βάση τις διακρατικές συμφωνίες και ισχύουσες νομοθεσίες κινητοποίησαν οι υπηρεσίες Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ολόκληρο τον κόσμο για τον εντοπισμό τους.
Τα αποτελέσματα ήρθαν συντομότερα απ’ όσο θα νόμιζε κάποιος και μάλιστα από την Ελληνική Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας:

Quote:


Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα διακινούταν μέσω Διαδικτύου, παράνομο υλικό με multimedia περιεχόμενο, ηλεκτρονικά βιβλία, μουσική και παιχνίδια από την ιστοσελίδα του “The Pirate Bay” η οποία επανήλθε μετά την επέμβαση της Σουηδικής Αστυνομίας, την 8η και 8η Ιανουαρίου 2015.
Με διάφορα στοιχεία και ενδείξεις τα οποία αξιοποίησε η υπηρεσία, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη της παράνομης ιστοσελίδας “The Pirate Bay” να βγαίνουν από ελληνική ΙΡ η οποία ήταν κρυπτογραφημένη.
Από κοινού με συνεργάτες ειδικούς σε θέματα ασφαλείας, εντοπίστηκε επακριβώς η θέση τους, στην Ψαρού της Μυκόνου και πιο συγκεκριμένα στην βίλα του γνωστού σχεδιαστή Γιάννη Γαλάτη, σε ειδικά διασκευασμένο χώρο στο υπόγειο. κάτω από την πισίνα.
Έγινε κατάσχεση του υλικού και των μηχανημάτων, ενώ ο Γιάννη Γαλάτης αυτή την στιγμή μεταφέρεται στην Αθήνα, στο Μέγαρο της ΕΛΑΣ και αύριο Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

hqdefault

Να υπενθυμίσουμε πως ο Γιάννης Γαλάτης έχει απασχολήσει και παλιότερα τις αρχές για την αντιεξουσιαστική του δράση, ενώ παλιότερα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είχε παραδεχτεί πως είναι ο εγκέφαλος πίσω από την ιστοσελίδα Torrent-Freak.

Τέλος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά την στιγμή της σύλληψής του, φέρετε να φώναξε:

Quote:

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΚΙ’ ΑΝΑΡΧΙΑ


Με τις όποιες νεότερες εξελίξεις στο θέμα θα επανέλθουμε.

Φιλελευθεριστής, απόφοιτος του πανεπιστημίου Ουάνγκ της Βόρειας Κορέας, στον ελεύθερο χρόνο του εκπαιδεύει χρυσόψαρα, γράφει στίχους και τους twittάρει, ενώ δηλώνει φανατικός θαυμαστής της Λιάνας Κανέλη Συγχρόνως διατηρεί συχνή επικοινωνία με το πνεύμα του Έλβις Πρίσλεϊ. Ψηφίζει και στηρίζει ΠΑΣΟΚ.
  • Monos & Manos

    Κλαίω:

    ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΚΙ’ ΑΝΑΡΧΙΑ