Βαρουφάκης: η Ελλάδα ζητά ουσιαστική ανταλλαγή του χρέους

Τα σχέδια και οι ιδέες του νέου υπουργού οικονομικών μας, Γιάννη Βαρουφάκη, για το κούρεμα του χρέους, συναρπάζουν την υπόλοιπη Ευρώπη με την πρωτοτυπία τους!

γιάννης_βαρουφάκης_003

Εν μέσω άρθρων του ξένου τύπου που χαρακτηρίζουν τις διευκρινίσεις των κυβερνητικών μας εκπροσώπων, και κυρίως του υπουργού οικονομικών μας, Γιάννη Βαρουφάκη, ως “ευφημισμό του κουρέματος”, εν μέσω κακόβουλων κριτικών πως “πρόκειται για κωλοτούμπα” από τα κόμματα που “έμειναν στην απέξω” ή απλά είδαν το κυβερνών κόμμα να τα προσπερνά, η δραματική πλειοψηφία αναγνωρίζει πως τα σχέδια της κυβέρνησης της χώρας μας για την αντιμετώπιση του υπέρογκου χρέους είναι, αν μη τι άλλο, απίστευτα πρωτότυπα.

Όπως εξήγησε ο κύριος Βαρουφάκης σε απεσταλμένο του PiPESmag σε πρόσφατη τηλεφωνική τους επικοινωνία (“απεσταλμένος” στον κοντινότερο τηλεφωνικό θάλαμο, διότι στα γραφεία του PiPESmag μας έκοψαν πρόσφατα και το τηλέφωνο μετά από το νερό και το ρεύμα)..:

Quote:

Το “κούρεμα”, ως όρος, έχει ταυτιστεί με αρνητικά συναισθήματα. Και μόνο το άκουσμα της λέξης προκαλεί οργή σε κάποιους, που το αντιμετωπίζουν ως μια άρνηση από πλευράς της χώρας μας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Εμείς, και κατά τον προεκλογικό αγώνα μας, και αφού ο λαός μας επέλεξε να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα ένδοξο αύριο, ποτέ δεν ισχυριστήκαμε πως θα αγνοήσουμε τις υποχρεώσεις μας, πως δεν καλύψουμε τα χρέη μας, πως θα κρύψουμε το κεφάλι μας μέσα στην άμμο, ως η ενοχλητική στρουθοκάμηλος της Ευρώπης.

Ο όρος “κούρεμα” δεν είναι ανάγκη να ταυτίζεται με μια διαγραφή χρέους, μπορεί κάλλιστα να είναι ταυτόσημος με κάτι εντελώς διαφορετικό, που όμως θα έχει παραπλήσιο αποτέλεσμα για την χώρα μας. Έτσι, η επίσημη πρόταση μας δεν αφορά στην διαγραφή αλλά στην ανταλλαγή του χρέους.

Συγκεκριμένα, και κατόπιν πλήθους συσκέψεων με τον πρωθυπουργό μας, εκτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης και πυρετώδεις προσπάθειες εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως το καλύτερο για τη χώρα μας θα ήταν να ανταλλάξουμε το υπάρχον χρέος με σοκολάτες.

Πολλές σοκολάτες.

Σοκολάτες για όλους.

Στην ερώτηση του απεσταλμένου μας για το τι έχει να απαντήσει σε όσους χαρακτήρισαν αυτή την ιδέα ως παραλήρημα ενός ψυχωτικού, ως παράκρουση, ως μια σκέτη τρέλα, κραυγάζοντας πως “αυτά είναι γελοία πράγματα”, πως “κανένας δεν θα δεχόταν κάτι τέτοιο” ή πως “δεν βγαίνει καν κάποιο νόημα”, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε:

Quote:

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε, υπάρχει αγάπη.