Ξεκινά άμεσα η ανέγερση γεφυριού της πλάκας

Σε διευκρίνιση του ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, εξήγησε πως το υπουργείο, σε συνεργασία με τοπικές αρχές στα Β. Τζουμέρκα, ξεκινά άμεσα την ανέγερση μιας νέας γέφυρας της πλάκας. Με μικρό “π”.

γέφυρα_πλάκας_001

Quote:

Οι αρχικές δηλώσεις ήταν λίγο βεβιασμένες, και μάλλον το νόημα τους χάθηκε και λίγο στην μετάφραση…

…είπε σε συνομιλία του με την γραμματέα μας ο κ. Νίκος Ξυδάκης, αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού.

γέφυρα_πλάκας_005

Quote:

Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε πως θα αναστηλώσουμε το ίδιο το γεφύρι της Πλάκας, που, δυστυχώς, έπεσε πρόσφατα κατόπιν άσχημων καιρικών συνθηκών. Και πώς θα μπορούσαμε, άλλωστε, να θεωρήσουμε πως θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, αφού, δυστυχώς, αυτό το μνημείο ήταν αναντικατάστατο.
“Αναντικατάστατο”, ξέρετε, θα πει ακριβώς αυτό, μας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Ήταν ένα. Μοναδικό. The one and only.

γέφυρα_πλάκας_002Όπως διευκρίνισε, λοιπόν, κατά τη συνομιλία του με την Λίτσα, οι δηλώσεις σχετικά με την όλη υπόθεση έλεγαν πως, αφού δεν υπάρχει και οικονομική άνεση, και δεν μπορούμε να πετάμε χρήματα σε κοτρώνες που ενδιαφέρουν άμεσα μόλις ένα 0,01% του ελληνικού πληθυσμού, από πλευράς της η κυβέρνηση δεν υποσχέθηκε πως θα αναστηλώσει ΤΟ γεφύρι της Πλάκας, αλλά πως, για να μην κλαίνε και παραπονιούνται όσοι νοιώθουν μία απώλεια, μια απουσία, ένα κενό μετά την πτώση του, θα τους φτιάξει, “κάπου εκεί κοντά”, και όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ξυδάκης.:

Quote:

…μια κάποια γέφυρα της πλάκας…

…για να έχουν κάτι να παίζουν.