O Παύλος Χαϊκάλης στο Υπουργείο Παιδείας

Αναλαμβάνει Υφυπουργός με χαρτοφυλάκιο την ανάπτυξη νέων επιστημονικών κλάδων

xaikalis

Την υπουργοποίηση του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, ανακοίνωσε στη Βουλή των Ελλήνων, η πρόεδρος της κα Κωσταντοπούλου. Ο κος Χαϊκάλης αναλαμβάνει τη θέση του Υφυπουργού Παιδείας σε θέματα προώθησης Επιστημών, με ειδικό πλαίσιο αναφοράς σε ειδικότητες στις οποίος ο ίδιος έχει διαπρέψει ως ερευνητής και δη την Αστρολογία. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει δημοσίως και χωρίς να το κρύψει, έχει ασχοληθεί επισταμένως με την Επιστήμη της Αστρολογίας, τονίζοντας τη συνεισφορά της στην πρόοδο του Ελληνικού και κατ’ επέκταση Δυτικού Πολιτισμού.

Από τα πρώτα μελήματα του νέου Υφυπουργού, είναι η σύσταση ειδικής επιτροπής για την κατάρτιση του ζωδιακού χάρτη όλων των βουλευτών, με σκοπό τον προγραμματισμό των συζητήσεων και των εισηγήσεων νέων νομοθετημάτων στο Σώμα, έτσι ώστε να επιλέγεται πάντοτε η κατάλληλη στιγμή και να αποφεύγονται ακατάλληλες αστρολογικές συγκυρίες. Έτσι, π.χ. η κατάθεση του επόμενου φορολογικού νομοσχεδίου δε θα γίνει την επόμενη Παρασκευή, όπως ήταν προγραμματισμένο, καθώς εντοπίστηκε πλανητική ασυμβατότητα εξαιτίας του αναδρόμου του Άρεως (και ενδεχομένως του Παπάρεως), κάτι το οποίο θα γρουσούζευε την αίσια έκβαση της ψηφοφορίας.

Δεύτερη ενέργεια του κου Χαϊκάλη θα είναι η προκήρυξη Έδρας Αστρολογίας στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, και εισαγωγής της ως υποχρεωτικό μάθημα για τις όλες τις Σχολές και κατευθύνσεις. Υπάρχουν τρεις εισηγήσεις για την κατάληψη της επίζηλης Έδρας, εκείνες του κου Κ. Λεφάκη, της κας A. Μπήλιου και της κας Λ. Πατέρα. Ο κος Χαϊκάλης εξέφρασε τη μεγάλη δυσκολία επιλογής και το δίλλημα, ή μάλλον… τρίλλημα στο οποίο βρίσκεται:

Quote:

Είναι και οι τρεις τους τόσο καταξιωμένοι και ευυπόληπτοι επιστήμονες, με τόσο πλούσιο ερευνητικό έργο, κοινωνική δράση και μεγάλη φωτογένεια, που μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να διακρίνω ποιος είναι ο καλύτερος!

Τρίτο και καλύτερο βήμα, θα είναι η άμεση εισαγωγή του μαθήματος της Αστρολογίας στο αναλυτικό πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα κατάλληλα εγχειρίδια δεν είναι ακόμη έτοιμα, ωστόσο, κι έτσι το Υπουργείο Παιδείας θα εισηγηθεί την άμεση αποστολή, σε όλα τα σχολεία της χώρας, χιλιάδων αντιτύπων των τελευταίων σχετικών επιστημονικών περιοδικών, όπως Άστρα & Όραμα, Αστρολόγος και Ταρωμαντεία & Χειρομαντεία. Το κόστος θα καλυφθεί από τα επιστημονικά επιδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε..

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για το διορισμό του κου Χαϊκάλη έσπευσαν να αποστείλουν διακεκριμένοι επιστήμονες, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπαίνει άμεσα σε μια νέα τροχιά επιστημονικής αναγέννησης, μια νέα εποχή Διαφωτισμού. Ενδεικτικά ο καθηγητής Stephen Hawking δήλωσε:

Quote:

Τώρα αντιλαμβάνομαι ότι τόσα χρόνια ασχολούμουν με Μαλακίες, με Μ κεφαλαίο. Χάρη στους Έλληνες μαθαίνουμε για μια ακόμη φορά τι σημαίνει Επιστήμη, με Ε κεφαλαίο.

Το pipesmag.gr σας παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα, αποσπάσματα από τηλεοπτική εκπομπή προς τιμήν του νέου μας Υφυπουργού, η οποία θα προβληθεί αύριο. Στο απόσπασμα, ο κος Χαϊκάλης μας εξηγεί πως οδηγήθηκε στα μύχια της Αστρολογίας, θέτοντας συγκλονιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα εσωτερικής φύσεως στον εαυτό του, όπως “Τί είμαστε; Πού είμαστε; Πού πάμε;”. Πραγματικά συγκλονιστικά λόγια, από το συγκλονιστικό στόμα ενός συγκλονιστικού ανδρός!