Ο Γιάνννης Βαρουφάκης αισιοδοξεί σε επίλυση της παρεξήγησης με Τους Θεσμούς

Την απογοήτευση του για την εξέλιξη της πορείας διαπραγμάτευσης και την ανάγκη προσφυγής του λαού μας στις κάλπες ομολόγησε σε τηλεπαθητική συνομιλία με το PiPESmag ο Γιάνννης Βαρουφάκης.

Varoufakis_Explains_Cuts

Ο κ. Βαρουφάκης αποδέχτηκε την επίκληση της Τάσας, της Υπεύθυνης Αναγέμισης της Καφετιέρας και Ειδικής Επί Θεμάτων Καφεμαντείας του PiPESmag, για μια σύντομη συνέντευξη, με στόχο να ανοίξει νέα γραμμή επικοινωνίας προς τον λαό – του οποίου θεωρεί πως ίσως μεγάλο κομμάτι τον έχει παρεξηγήσει, αλλά και “για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους” όσον αφορά στις εικασίες για το γιατί διακόπηκαν φαινομενικά πριν της ώρας τους οι συζητήσεις με Τους Θεσμούς.

note

Σημειώνουμε πως, κατόπιν παράκλησης του, και ως ένδειξη σεβασμούς προς Τους Θεσμούς, απο εδώ και πέρα κάθε Εθνικά Υπερήφανος Έλλην καλείται να τους αποκαλεί με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα, τόσο του ίδιου του χαρακτηρισμού τους καθώς και οποιασδήποτε λέξεως προηγείται. Ναι, όχι μόνο άρθρων, αλλά ακόμη π.χ. και επιθετικών προσδιορισμών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανεπίσημη οδηγία του προς την Τάσα, καλείστε ακόμα και αν θέλετε να γράψετε “σκατά Θεσμοί” να το αποτυπώνετε ως “Σκατά Θεσμοί”.

Επιστρέφοντας στο θέμα μας, όλα ξεκίνησαν απο την ολοκληρωτική ανικανότητα Των Θεσμών να κατανοήσουν την Μαθηματική Ασάφεια με την οποία προσδιορίστικαν τα έσοδα που θα έφερναν στο κράτος τα νέα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση μας.

Quote:

Τους είπαμε ξεκάθαρα πως “ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο, το να λάβουμε νέα μέτρα που θα οδηγήσουν σε επιδείνωση της ύφεσης είναι άουτ οφ δε κουέσιον”, αλλά, ξέρετε, με προφορά, και αντί να το δεχτούν απαίτησαν να τους παρουσιάσουμε νέες αντιπροτάσεις στις δικές τους.

Το οποίο και κάναμε.

Παλέψαμε, και εγώ προσωπικά, πάλεψα για περισσότερο απο όσο φανταζόμουν δυνατόν, καταλήγοντας σε μια εκτενέστατη, αναλυτικότατη πρόταση, που τους εξηγούσε πως, για παράδειγμα, με τη φορολόγηση των νέων δικτύων τηλεφωνίας και ανταλλαγής δεδομένων 5G, τα οποία ήδη έχουν αρχίσει να υλοποιούν επιστήμονες στο Πειραματικό Κέντρο Επικοινωνιών (σχετικά) κεντρικού Πανεπιστημίου της Νορβηγίας, θα μπορούσαμε να έχουμε περίπου Χ έσοδα.

Οι Θεσμοί, όμως, έδειξαν απάνθρωπο πείσμα κατά τα επαναλλαμβανόμενα αιτήματα τους να τους εξηγήσουμε “πόσο είναι αυτό το Χ”. Μα, δεν είναι ξεκάθαρο; Ακόμα και τα παιδιά της Β’ Δημοτικού το γνωρίζουν, στα βιβλία των μαθηματικών τους. “Χ”.

Άλλοι κοντοστάθηκαν, δίχως λόγο θέλω να προσθέσω, στη λέξη “περίπου”. Η Παγκόσμια Οικονομία, όμως, δεν είναι ταυτόσημη με την Ελληνική, αν και αλληλοεπηρεάζονται. Δεν είμαι, δεν είμαστε Πυθίες, για να μπορούμε να κάνουμε ακριβείς εκτιμήσεις, να μαντέψουμε. Θα ήταν παράλογο να προσπαθεί κανείς να μαντέψει το Αβέβαιο Αύριο. Δεν θα γινόταν, δεν ήταν εφικτό, να προσδιορίσουμε καλύτερα το συνολικό ποσό εσόδων απο ένα “πάνω-κάτω, Χ”.

Και κάπου εκεί, δυστυχώς, διεκόπη η τηλεπαθητική επικοινωνία της Τάσας μας μαζί του, αφού έπεσαν διαφημίσεις με υψηλότερη ένταση στην TV που της κατέστρεψαν τη μεσημεριανή σιέστα, αφήνοντας τη συνέντευξη μας ημιτελή. Αισιοδοξούμε για ολοκλήρωση της στο κοντινό μέλλον, και ευχαριστούμε τον κ. Γιάνννη Βαρουφάκη που μοιράστηκε τις σκέψεις και τις αγωνίες του μαζί μας.