ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει μια και καλή πως, ναι, “μένουμε Ευρώπη”. Γιές.

Ο αξιοσέβαστος πρωθυπουργός μας αποδέχτηκε την πρόσκληση για μια mini-συνέντευξη 2 λεπτών, πριν δυο ώρες, που βρέθηκε στην ίδια τουαλέτα με τον ρεπόρτερ μας, Βρασίδα, όπου και ξεκαθάρισε πως, όντως, “θα μείνουμε στην Ευρώπη”.

ap120508063837

note

Σημειώνουμε πως το κείμενο μας θα παρουσιάζει “εκτός” τις ερωτήσεις του Βρασίδα μας και “μέσα σε κουτάκια quote” τα σχόλια του ίδιου του προθυπουργού μας, όπως μας ορκίστηκε ο Βρασίδας πως του τα είπε. Σημειώνουμε πως διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις, αφού η συζήτηση έγινε αποκλειστικά απο την μια τουαλέτα προς την άλλη, λίγο πριν ηχήσει το πρώτο καζανάκι που σηματοδότησε το τέλος της συνέντευξης.

Κύριε πρωθ…

Quote:

ΜΜμμμμμ….

Να θαθ κάνω μια ερώτ…

Quote:

ΜΙΣΟ!

Μάλιθτα.

note

Εδώ, όπως μας ενημέρωσε ο Βρασίδας, άφησε τον κ. Πρωθυπουργό μας στην ησυχία του για περίπου πέντε λεπτά. Δεν ήταν ακριβής “ησυχία”, μα, anyway, πίσω στη συνέντευξη.

Μια ερωτηθούλα κύριε πρωθυπουργέ! Μόνο!

Quote:

Χτύπα.

Θα κάνετε όντωθ κάποιο μαγικό για να μείνουμε θτην Ευρώπη;

Quote:

Μμμμμ…

Και θτο Ευρώ;

Quote:

Ποιό “Ευρώ”;

Το νόμιθμα που χρηθιμοποιείται εκτενώθ θε όλεθ τιθ χώρεθ τηθ Ευρώπηθ, κύριε Πρωθυπουργέ!

Quote:

Α, ΑΥΤΗΝ την Ευρώπη; Όχι, καμία σχέση!

Μα…

Quote:

Υποσχέθηκα εγώ ποτέ πως “θα μείνουμε στην Ευρώπη”;

Μάλιθτα!

Quote:

Όχι σε ΑΥΤΗΝ την Ευρώπη.

Μα, τότε…

Quote:

Αυτή η Ευρώπη είναι ένα μίζερο αποτέλεσμα δεκαετιών βρώμικων παιχνιδιών, με τη σήψη να τρώει τους πυλώνες στους οποίους υποτίθεται πως βασίζεται. Μια “συμφωνία” που μόνο συμφωνία ανάμεσα σε ισότημα μέλη δεν είναι, μια έμπρακτη υλοποίηση του μοντέλου του Μπαρόκ, όπου οι λίγοι εκμεταλλεύονται τους πολλούς.

Δεν νομίδω πωθ το “μπαρόκ” θυμαίνει αυτό που νομίδ…

Quote:

Δεν την θέλουμε αυτή την Ευρώπη. Μπορούν να την έχουν. Να την φάνε. Να την λουστούν. Τους δώσαμε την ευκαιρία τους και την έχασαν.

Και, τότε… Τι; Θα την αλλάκθετε; Πώθ;

Quote:

Να… την αλλάξω; Ποιός μίλησε για αλλαγή! Αυτή η Ευρώπη είναι τόσο σάπια που δεν αλλάζει. Προσπάθησα. Έφτυσα αίμα. “Διαπραγματεύτηκα” μαζί της για πέντε μήνες – το ξέρετε όλοι, πολύ καλά. Σας το είπα και ο ίδιος “από τα κανάλια”.

Μα τότε;

Quote:

Θα πάμε στην άλλη.

Την ποιά;

Quote:

Την άλλη Ευρώπη. Την καλή. Την παρθένα, την αμόλυντη, που μας περιμένει με ανοιχτές αγκάλες. Θα ζήσουμε όλοι σαν αδέλφια.

note

Στο οποίο σημείο και πάσαρε στον Βρασίδα το παρακάτω, και μόνο, χαρτί, μια φωτογραφία απο ένα εκτενέστατο – μα άκρως μυστικό – σχέδιο που εξομολογήθηκε πως έχει πλάσει για τη χώρα μας, εδώ και τρισήμιση μήνες, παρέα με τον διεθνώς καταξιωμένο καθηγητή μαθηματικών Κώστα Καραθεοδωρή και την Ομάδα Έψιλον.

Μένουμε_Ευρώπη