Η Κυβέρνηση μεταφέρει την Ελλάδα στη Νότια Αμερική

Δρομολογεί άμεσα τη μεταφορά της χώρας δίπλα στη Βενεζουέλα

venezuela-greece

Μετά το συγκινητικό διάγγελμα υποστήριξης και αλληλεγγύης του μπολιβαριανού και τσαβικού λαού της Βενεζουέλας, στον ελληνικό λαό, εκ μέρους του προέδρου της φίλης χώρας, Νικολάς Μαδούρο, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε, κατόπιν ομόφωνης εισηγήσεως του υπουργικού συμβουλίου στον πρωθυπουργό μας, Αλέξη Τσίπρα, να μεταφέρει την Ελλάδα στη Νότια Αμερική, ακριβώς επάνω από τη Βενεζουέλα.

Η απόφαση είναι απολύτως συμβατή με τον προσανατολισμό της κυβέρνησης, η οποία άλλωστε απηχεί και τη λαϊκή θέληση και βούληση, έτσι όπως αποτυπώθηκε διά της νωπής εντολής του, κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, να αποσπαστεί από τα δεσμά της τυραννικής και αντιλαϊκής λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρυζώνης και να προσχωρήσει στη θερμή αγκάλη των φιλόξενων λαών της Νοτίου Αμερικής.

Η μεταφορά της χώρας, η οποία παρουσιάζει κάποιες ιδιομορφίες, όσον αφορά την εκτέλεσή της, αποφασίστηκε να υλοποιηθεί με την τμηματική ρυμούλκηση της χώρας από μαούνες και η μετέπειτα συναρμολόγησή της, στο νέο χώρο, βορείως της Βενεζουέλας. Οι μαούνες ήδη έχουν επιταχθεί, με υπουργική απόφαση του αρμόδιου υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, ενώ ο απαιτούμενος στόλος θα συμπληρωθεί με ρυμουλκά του πολεμικού ναυτικού, μια ευγενική χορηγεία του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου.

Επειδή η χώρα δε χωρά να περάσει ολόκληρη εκτός Μεσογείου, η μεταφορά της θα διεξαχθεί τμηματικά και βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Συγκεκριμένα:

 • Η Βόρεια Ελλάδα και Θράκη θα μεταφερθούν εντός του 2015.
 • Η Θεσσαλία και η Ήπειρος θα μεταφερθούν μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2016.
 • Η Στερεά Ελλάδα θα μεταφερθεί μέχρι τα Χριστούγεννα του 2016.
 • Η Πελοπόννησος θα μεταφερθεί μέχρι το Μάρτιο του 2017.
 • Τα Ιόνια Νησιά και η Κρήτη θα μεταφερθούν μέχρι τον Αύγουστο του 2017.
 • Τα νησιά του Αιγαίου θα μεταφερθούν μέχρι τα τέλη του 2017.

Η Κρήτη έχει διαχωρίσει τη στάση της από τα υπόλοιπα διαμερίσματα της χώρας και θα διενεργήσει δημοψήφισμα για την παραμονή η μή της νήσου στη Μεσόγειο, όπως δήλωσε ο νεοδιορισθείς διοικητής Κρήτης και Δωδεκανήσων, κος Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Ενδιαφέρον είναι ότι, προκειμένου η Ελλάδα να τοποθετηθεί σωστά πάνω από τη Βενεζουέλα, πρέπει να επανασυναρμολογηθεί ανάποδα. Με αυτό το δεδομένο, αλλά και άλλα πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν, θα συντελεστούν οι εξής αλλαγές:

 • Η Βόρειος Ελλάδα θα μετονομαστεί σε Νότιο Ελλάδα και τούμπαλιν.
 • Η Δυτική Ελλάδα θα μετονομαστεί σε Ανατολική Ελλάδα και το ανάποδο.
 • Οι σχολκοί χάρτες θα επανατυπωθούν, για να αναπαριστούν σωστά τη νέα γεωγραφική διαρρύθμιση της χώρας.
 • Όλοι θα πρέπει να ρυθμίσουμε τα ρολόγια και τους υπολογιστές μας, στη νέα τοπική ώρα Καράκας.
 • Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου θα συμμετάσχει στο εξής στο Copa America και από Γαλανόλευκη θα μετονομαστεί σε Azulblanco.

Το συνολικό κόστος της μεταφοράς υπολογίζεται σε 1268 τρισεκατομμύρια δολλάρια. Το ποσόν θα καλυφθεί εξολοκλήρου από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πρωτοβουλία του Γερμανού υπουργού οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μάλιστα φέρεται ότι δήλωσε:

Quote:

Πάρτε τα για να ησυχάσουμε από ‘σας!

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο PiPουργός Φιλήμων Κομποστίδης, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου, η οποία παραχωρήθηκε στην αίθουσα εστίασης της παραθαλάσσιας ψαροταβέρνας “Μαγεμένη Ανεμοδούρα”, στου Ζούμπερη:

Quote:

Το PiPουργείο αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις, μπροστά από την εποχή του, μπροστά γενικώς. Με τη ρηξικέλευθη και αδάμαστη αυτή ιδέα που εισηγήθηκα, για την επίλυση των γαιωστρατηγικών και πολιτικών προβλημάτων της χώρας, απέδειξα, ότι το PiPουργείο δεν είναι για τον π…ουλα και ικανό μόνο για PiPes, όπως μας κατηγορούν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, αλλά αντιθέτως, προτείνει απολύτως ρεαλιστικές και εφικτές λύσεις, αφήνοντας έκπληκτους τους πάντες για το επικό brainstorming και κορυφαίο out-of-the-box thinking των στελεχών μας.