Παραιτείται (;) ο Γιάνννης Βαρουφάκης

Την παραίτηση (;) του ανακοίνωσε (;;) ο πρώην (;;;) Υπουργός Οικονομικών μας, Γιάνης (;!;) Βαρουφάκης.

Varoufakis_Leaving

Όπως ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε μια προσπάθεια να μην τορπιλιστούν οι προσπάθειες συνέυρεσης σε κοινό έδαφος με τους εταίρους με στόχο μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία που θα επιτρέψει στη χώρα μας την αποφυγή παροχής Δελτίου Συσιτίου, παραιτείται από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών. Ή ίσως όχι. Μάλλον ναι.

Quote:

Η παρουσία μου στο Υπουργείο, στον μέχρι τώρα θεσμικό ρόλο που μου είχε δοθεί από τον Wonder Boy μας, θα εμπόδιζε την εύρεση της βέλτιστης δυνατής διεξόδου από την Monster Land. Άμεσα. Διότι δεν μας παίρνει για insert coin to continue.

…είπε ο Mr. Βαρουφάκης, δείχνοντας απίστευτα χίπστερ και κατέχων θαυμαστές γνώσεις για το φλέγον θέμα του retro gaming κατά την ανακοίνωση του.

Quote:

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως παραιτούμαι ολοκληρωτικά από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών, μα πως δεν θα εκτελώ τα καθήκοντα αυτού του ρόλου από εδώ και έπειτα.

Και μπορεί να παραμένω στο Υπουργείο, μα δεν θα βρίσκομαι σε αυτό. Τουλάχιστον, όσον αφορά στο άμεσο μέλλον.

…προσέθεσε, αποσαφηνίζοντας περισσότερο τις μελλοντικές κινήσεις της Κυβέρνησης μας.

Quote:

Δεν θα παραστώ, λοιπόν, στις συνομιλίες με τους εταίρους, αφού και οι ίδιοι έχουν εκδηλώσει μια τέτοια προτίμηση. Θα βρίσκομαι, όμως, εκεί, για να βοηθήσω την κατάσταση.

…εξήγησε στην ερώτηση έντρομου δημοσιογραφίσκου που απόρησε μεγαλόφωνα πώς είναι δυνατόν να απομακρυνθεί από το μεγαλύτερο σώου της Ευρωζώνης Το Πιο Λαμπρό Μπουζούκι Οικονομικό Αστέρι της χώρας μας.

Στην απέλπιδα κραυγή του, με τεντωμένο το χέρι και δάκρυα στα μάτια, προς τον (πρώην;) Υπουργό μας, “Γιάνη, που πας, μην μας αφήνεις τώρα που έρχονται τα αγγούρια”, απάντησε:

Quote:

Νομίζω πως πιο ξεκάθαρα από τα παραπάνω, δεν θα μπορούσα να το θέσω. Ήταν μια κοινή απόφαση – από πλευράς των εταίρων – η αποφυγή της συμμετοχής μου κατά την πιθανή συνέχιση των συνομιλιών.

Υπόσχομαι, βέβαια, στους Έλληνες, πως δεν θα μπορούσα να τους αφήσω έρμαια στις αποφάσεις των ξένων δυνάμεων που απειλούν την ευημερία της χώρας μας.

Για αυτό – και με κάνετε να επαναλαμβάνομαι – όντως θα είμαι εκεί.

Αλλά δεν θα πάω.

Άλλη ερώτηση;