Το PiPουργείο οργανώνει το συνταξιοδοτικό

Ως έμπρακτη διάψευση του ότι “δεν έχει κάνει τίποτα”, η Κυβέρνηση αναδιοργανώνει το σύστημα συνταξιοδότησης της χώρας μας.

Syntakseis_Me_To_Gramma

Παραθέτουμε αυτούσιο το σημερινό Δελτίο Τύπου του PiPουργείου μας, αφού δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια μπροστά σε αυτό το μεγαλείο.

Quote:

Αγαπητέ Ηλικιωμένε,

Απο σήμερα μπαίνει τέλος στα προβλήματα σου, αφού θα δείς να υλοποιείται έμπρακτα το δεύτερο απο τα τρία Μεγάλα Σχέδια της Κυβέρνησης μας σχετικά με την αναδιάρθρωση του Συνταξιοδοτικού.

Επίτρεψε μας να επισημάνουμε πως η άμεση εφαρμογή του, σε αμελητέο χρονικό διάστημα, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του ότι “δεν περιμέναμε τους θεσμούς να μας πούν τί να κάνουμε με τη χώρα”, όπως έχουμε πει πολάκης (Γαβαλάς) και επανειλλημένως στο παρελθόν. Ας επιστρέψουμε, όμως, στα δικά σου (να τελειώνουμε).

Η Κυβέρνηση μας είχε εξαρχής τρείς μεγάλους στόχους για το Συνταξιοδοτικό, απλά δεν είχαμε προβεί σε επίσημη αναφορά Του Πλάνου διότι οι λεπτομέρειες βρίσκονταν ακόμα υπό συζήτηση.

Το πρώτο βήμα το είδες ήδη: ο κερματισμός του ποσού της σύνταξης σου θα σου επιτρέψει, απο εδώ και έπειτα, την ευκολότερη διαχείριση της, ενώ θα εξαφανίσει πιθανότητες περιττών σπαταλών από απροσεξία. Σύντομα θα κυκλοφορήσουμε και App για iOS και Android.

Το παραπάνω επιλύει προβλήματα όπως π.χ. “μα, νόμιζα πως έχουμε 16 του μήνα”. Τέρμα σε αυτά. Απο εδώ και έπειτα, μπορεί να παίρνεις λιγότερα, αλλά αν το δεις αλλιώς, θα παίρνεις χρήματα περισσότερες απο μία φορές το μήνα! Ποιός τη χάρη σου!

Το δεύτερο βήμα, που ανακοινώνουμε και αποκαλύπτουμε επίσημα σήμερα, αποτελεί την έναρξη χρήσης των βάσεων δεδομένων Μαϊσκουιρέλ, που έμεναν σε αδράνεια με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αυτό σημαίνει πως αφού “σας έχουμε όλους καταχωρημένους” μπορούμε και να προβούμε σε πιο οργανωμένη κατανομή των επιδομάτων.

Που θα πει, για να το θέσουμε ακόμα πιο απλά, πως δεν χρειάζεται να παιδεύεσαι σε μαζώξεις και “μπουλούκια”, όπως θα το έλεγαν οι λαϊκοί. Τέρμα το μπλέξιμο του κ. Αρμενιάδη με τον κ. Χαρμανιάδη, της κ. Κανοτίζη με την Μίσις Χαριεντίζη.

Απο εδώ και έπειτα, θα μπορείς να προσέλθεις με αλφαβητική σειρά προτεραιότητας, γλιτώνοντας τη δική σου – αλλά και τη δική μας – ταλαιπωρία.

Σημειώνεται πως η προσέλευση με αλφαβητική σειρά ΔΕΝ είναι υποχρεωτική, παρά το τι θα σου πούν οι προδότες επικριτές μας. Ναι μεν τα χρήματα θα μοιράζονται με αλφαβητική σειρά, αλλά ΔΕΝ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ να έρθεις ώστε, π.χ., να συζητήσεις με τους άλλους συνταξιούχους σχετικά με το πόσο ευτυχισμένος και Εθνικά Υπερήφανος νιώθεις, τι έφαγε ο Γιάνης φορ μπρέκφαστ κ.λπ.

Όσο για “το τρίτο αντίστοιχα μεγαλειώδες μέτρο μας”;

Έρχεται!

(Φοβού!)