Στα Δικαστήρια ως σεξιστής ο Γιάννης Μπέζος

Στο στόχαστρο οργισμένων φεμινιστριών βρέθηκε ο δημοφιλής ηθοποιός, Γιάννης Μπέζος, αναγκασμένος πια, δια νόμου, να αλλάξει το ίδιο το όνομα του.

γιάννης_μπέζος_001

…ή, για την ακρίβεια, το επίθετο του, αφού με αυτό φαίνεται πως έχει πρόβλημα ομάδα γυναικών που ένωσε τις δυνάμεις της με στόχο την καταπολέμηση του σεξισμού και της έντονης ανδροκρατείας σε όλες τις μορφές τις ψυχαγωγίας, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και, μακροπρόθεσμα, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Έτσι, ο Γιάννης Μπέζος βρέθηκε στα δικαστήρια, απολογούμενος για το επώνυμο “Μπέζος”, που, κατά μια σημαντική μερίδα γυναικών, είναι προσβλητικό, φαλλοκρατικό και άκρως επονείδιστο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της οργισμένης ομάδας, Ιουλιάνας Πίσωγλου…

Quote:

…το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στον ίδιο τον κ. Ιωάννη, που θεωρούμε εξαιρετικό άνθρωπο και καλλιτέχνη, ούτε στο μέχρι τώρα έργο του – αν και για αυτό διατηρούμε κάποιες αμφιβολίες και η Ευδοκία επιμένει πως θα πρέπει (και) να τον λιθοβολήσουμε. Ω, όχι.

Το πρόβλημα εντοπίζεται αποκλειστικά στο επώνυμο, ως επώνυμο, και τους προσβλητικούς προς το γυναικείο φύλο χαρακτηρισμούς που απορρέουν από λογοπαίγνια με αυτό, και που ακούγονται καθημερινά στις παραστάσεις του ή όταν προβάλλεται κάποια εκπομπή όπου συμμετέχει και αυτός εις την τιβί.

Όπως αναφέρουν στην μήνυση που κατέθεσαν κατά του κ. Μπέζου, δεν είναι σπάνιο, για παράδειγμα, να παρεξηγήσει κάποια κυρία που παρακολουθεί μια θεατρική παράσταση του, συζητήσεις που – ως γυναίκα – κρυφακούει “από παραδίπλα”, όπως…

Quote:

  • Καλός ο Ιεροκλής, έτσι;
  • Ναι, αλλά δες τον Μπέζο!

…ή…

Quote:

  • Τι έχει η τηλεόραση;
  • Χέσ’τα, όλη μέρα τον Μπέζο.

γιάννης_μπέζος_002Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες, ο κ. Μπέζος τις χαρακτήρισε ως “παρανοϊκές”, αλλά σκέφτεται σοβαρά, καλού – κακού, όντως να αλλάξει το όνομα του, για να μην έχει περισσότερα… ντράβαλα στο μέλλον.

Ανάλογα, δε, με την έκβαση της υπόθεσης, όπως μας ενημέρωσε η κ. Ιουλιάνα Πίσωγλου, επόμενος στόχος τους θα είναι να απαιτήσουν τη μετονομασία κάθε είδους πιάνου σε “πληκτρόφωνο” – ή κάτι παραπλήσιο.